Beroep predikant.

Vanavond (woensdag 23 mei 2018) heeft wijkgemeente 2 besloten (unaniem) een beroep uit te brengen op ds. H.J. Lam uit Barneveld. Dit besluit is daarna bekrachtigd door de Algemene kerkenraad (ook unaniem.) DV aanstaande zondag wordt het voornemen tot het uitbrengen van het beroep in de diensten van de beide wijkgemeenten afgekondigd.
Ds. Lam (62 jaar) is predikant geweest in Sommelsdijk (als geestelijk verzorger), Nieuwe-Pekela, Harderwijk, Den Ham, Nieuwerkerk aan den IJssel, Rijssen en Ridderkerk. Ds. Lam is bestuurslid en voorzitter geweest van de Gereformeerde Bond. Op dit moment is hij werkzaam als huispredikant van De Engelenburgh en de Lautaflat in Veenendaal. Tevens verricht hij pastoraal werk in Lunteren.
De laatste gemeente die ds. Lam heeft gediend is Ridderkerk. Ds. Lam is op eigen verzoek van deze gemeente losgemaakt. De kerkenraad heeft gedegen onderzoek gedaan en is tot de conclusie gekomen dat er geen beletsels zijn om een beroep op ds. Lam uit te brengen.
Het beroep zal ingaan op DV zaterdag 2 juni (indien geen bezwaren tegen de gevolgde procedure worden ingediend.) U wordt later geïnformeerd over de verdere data.