Alpha cursus

Alpha-Cursus

“Ik geloofde in God, maar deed er niet veel mee. Ik bezocht geen kerk of zo. Een vriendin nodigde me in januari uit voor de Alpha-cursus. Mijn eerste indruk was: Wat zijn deze mensen super hartelijk! Ik voelde me welkom en er was oprechte interesse. Geen “gepush”, alles in vrijheid en met respect voor elkaars mening. Eén uitspraak in mijn groepje is me steeds bijgebleven: ‘Jezus klopt aan de deur van je hart en het is aan jou om open te doen. Hij zet zijn voet er niet tussen en dwingt of forceert niets.’ Die gedachte vond ik zó mooi. Het straalt liefde en rust uit. Ik ben blij dat ik de Alpha-cursus heb gedaan, het heeft me nieuwe inzichten gegeven en een “geloofsboost”.

Zomaar een reactie van één van de vele deelnemers aan een Alpha-Cursus in Nederland.

In januari 2020 hopen wij weer van start te gaan met met een nieuwe Alpha-Cursus. Tien weken en een weekend lang komen we op vrijdagavond bij elkaar om te genieten van een heerlijke maaltijd en daarna op een ongedwongen en laagdrempelige manier over het christelijke geloof te praten.

Heb je belangstelling, bel dan naar Marianne Groeneveld 06-23841901 of mail naar Corinevdstelt@zonnet.nl
Je komt dan op een lijst met geïnteresseerden te staan en ontvangt informatie over de aanstaande cursus. Je zit nog nergens aan vast en mag altijd nog aangeven dat je de cursus toch (nog) liever niet gaat volgen.

Op de site www.alpha-cursus.nl kun je al heel veel informatie vinden.

De Alpha-cursus

Waar leef ik eigenlijk voor? Wie is Jezus? En wat heeft Hij met ons leven te maken? Als u met dit soort vragen rondloopt, kan de Alpha-cursus iets voor u zijn. De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om uit te zoeken wat het christelijk geloof inhoudt. De bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema en aansluitend is er gelegenheid om in kleine groepen na te praten en vragen te stellen.

Wat houdt de Alpha-cursus in?

De Alpha-cursus is ontstaan in een kerk in Londen. Inmiddels hebben meer dan zeven miljoen mensen in meer dan 140 landen de cursus gevolgd. Overal reageren mensen enthousiast.

De cursus duurt 10 weken: één avond in de week plus een zaterdag of een weekend. Dit is afhankelijk van de wensen van de deelnemers. Het is mogelijk om de eerste avond te komen kijken of de cursus iets voor u is.

Wat komt er aan de orde?

* Wat is bidden en hoe doe je dat?
* Bijbellezen: waarom en hoe?
* Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
* Waarom stierf Jezus aan het kruis?
* Hoe zit het met de kerk?
* Wie is de Heilige Geest?
* Hoe leidt God ons leven?

Voor wie is het?

De Alpha-cursus is toegankelijk voor iedereen, van elke leeftijd. Bijvoorbeeld voor mensen
* die meer willen weten van het christelijk geloof
* die pas christen zijn geworden
* die de ‘basics’ van hun geloof (nog) eens willen doordenken

Wat kost het?

De Alpha-cursus is gratis. Voor de maaltijden en het weekend wordt een bijdrage gevraagd.

Waar en wanneer is het?

Bij voldoende deelnemers in januari 2020.  Wanneer je besluit je op te geven voor de Alpha-cursus, krijg je hier verder bericht over. Dit kan via Corinevdstelt@zonnet.nl.

Schroom niet, we zien uit naar uw/jouw komst!

Vriendelijke groet van het Alpha-team te Werkendam