Nacht van het gebed 16 op 17 juni 2017

Bid voor ons.” Dit is vaak wat vervolgde christenen vragen wanneer ze door een christen uit een vrij land worden opgezocht. De Vervolgde Kerk heeft ons gebed hard nodig. Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Zij zitten gevangen in werkkampen, worden soms dagelijks bedreigd, of doodgeschoten – enkel en alleen omdat zij de Heere Jezus volgen. Hoewel deze christenen hun vertrouwen en oog gericht houden op God, slaat bij hen vaak ook de angst en vertwijfeling toe. In hun nood kunnen ze niet anders dan zich tot God te wenden, Die alle macht heeft. De Vervolgde Kerk vraagt ons om in gebed naast hun te komen staan, om samen God te aanbidden en Hem te vragen om een keer in hun situatie. Tijdens de ‘Nacht van Gebed’ doen duizenden christenen dit: zij bidden voor hen die lijden en verdrukt worden vanwege hun geloof in Jezus Christus. 
 
De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Dit jaar zal de Nacht van Gebed gehouden worden in de nacht van 16 op 17 juni van 21 uur to 5 uur, en plaatsvinden op honderden locaties in Nederland en België. In Werkendam is dit jaar de organisatie in handen van het “Comité Werkendamse christenen bidden voor vervolgde christenen”. Dit jaar heeft de Gereformeerde Kerk  haar ruimten beschikbaar gesteld om samen te komen. ( Gedemptehaven 1) 
 
Alle christenen uit de omgeving zijn van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen. Er zullen verschillende gebedsblokken zijn, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Ook zal een vertegenwoordiger van Open Doors om 21 uur vertellen over zijn ervaringen met vervolgde christenen.
 
“Comité Werkendamse christenen bidden voor vervolgde christenen”
Print Friendly, PDF & Email