Actie Kerkbalans is van start gegaan.

Van maandag 22 januari tot vrijdag 2 februari wordt de Actie Kerkbalans gehouden. Waarschijnlijk heeft u de enveloppe al ontvangen en zal iemand van ons loopteam de retourenveloppe week 5 bij u ophalen. Zoals u al heeft kunnen lezen in de begeleidende brief bij de actie en misschien al heeft vernomen in de uitdeelbrief na de kerstdienst, vragen de kerkrentmeesters uw onverdeelde aandacht voor de zorgelijke financiële situatie van onze kerkgemeente. Omdat beide kerkgemeenten een vacante predikantsplaats hebben, lijkt de financiële situatie rooskleuriger dan die is. Zodra beide predikantsplaatsen ingevuld zijn, zal er een financieel tekort ontstaan, waarmee continuïteit in dezelfde vorm onmogelijk is. ‘U wordt daarom niet gevraagd wat u kunt missen, maar u wordt gevraagd om te geven wat nodig is’. (zoals ds. A van Zetten sprak in de bevestigingsdienst van zondag 21 jan.) In de begeleidende brief bij de actie (tevens een link hieronder) vindt u bovendien informatie over mogelijkheden voor het geven met fiscale aftrekbaarheid. Maak hiervan gebruik en laat de kerk mee profiteren, zonder dat het u meer kost. Vraag naar de mogelijkheden bij onze penningmeester de heer H. Nieuwenhuyzen of zie het nieuwsbericht ‘modelovereenkomst’.

Op de invulstrook wordt dit jaar ook gevraagd of u uw e-mail adres (duidelijk) wilt invullen, zodat volgend jaar de actie zoveel mogelijk digitaal gehouden kan worden. Op deze manier kan voor de lopers veel werk bespaard worden. Het College hoopt dat u allen hieraan gehoor geeft.

Wij hebben als Kerkrentmeesters zorgvuldig onze voorbereidingen getroffen, toch kan het zijn dat er in de voorbereidingen foutjes geslopen zijn. Er kunnen veranderingen hebben plaatsgevonden die (nog) niet goed verwerkt zijn. We vragen daarvoor uw begrip. Wilt u alstublieft wel de afwijkingen aan ons doorgeven, we zullen ze zo mogelijk direct aanpassen. U kunt dit bij voorkeur per mail doorgeven aan de heer D. Hoogendoorn: dhoogendoorn@hoogendoorn-mbi.nl

De lopers kunnen de retourenveloppen vrijdag 2 februari om 19:00uur in de Bron inleveren. Wij wensen ons loopteam: veel succes!

Het College van Kerkrentmeesters hoopt dat u de actie een warm hart toedraagt en vertrouwt op uw ruimhartige bijdrage.

Arjan van Gammeren

voorzitter College van Kerkrentmeesters