W2 – Startdag winterseizoen 2019-2020

Kom doe mee!
Het nieuwe jaarthema van de HGJB is: Kom doe mee! Bij het startweekend van het nieuwe seizoen willen we samen als gemeente aan de slag met dit thema. We moedigen jong en oud aan om aanwezig te zijn bij de activiteiten tijdens het startweekend om zo na te denken over de vraag wat het betekent om bij de gemeente van God te horen. Dat is allereerst een kwestie van Gods keuze voor ons (het verbond). Het horen bij een gemeente waar God Zich aan verbindt is een groot voorrecht! Het geeft ons ook verantwoordelijkheid om aan de gemeente bij te dragen. Om letterlijk op te staan en mee te bouwen aan de gemeente van God. Dat heeft niets met ‘fanatisme’ te maken, maar alles met de liefde van God voor Zijn gemeente. Vanuit Gods verbond mogen we ons verbonden weten met elkaar en met de rest van de gemeente. We mogen elkaar dan ook liefdevol aanmoedigen om van toeschouwer, deelnemer te worden: Kom, doe mee!

Kom doe mee! (14 september)
Op zaterdag 14 september starten we om 14.30 uur met een spelletjesmiddag voor jong en oud. Eenieder is hiervoor uitgenodigd. Voor de kinderen en jongeren is er geen aparte startdag, zoals in voorgaande jaren. Zij worden tijdens deze gemeenteactiviteit samen met hun ouders verwacht.

Om ongeveer 17.00 uur presenteert de jeugdwerkgroep zijn groeidocument. Het afgelopen seizoen is deze groep begeleid door de HGJB om het jeugdwerk structuur en samenhang mee te geven. Hierover willen zij u informeren.

Aansluitend zal er een talentenveiling plaatsvinden. Het jaarthema ‘Kom, doe mee!’ heeft alles te maken met in beweging komen. We hopen dat u/jij enthousiast meedoet met deze talentenveiling. Wat is de bedoeling? Tijdens deze zomervakantie kunt u nadenken over welk talent u wilt aanbieden op deze talentenveiling. U kunt denken aan: ramen zemen, strijken, voorlezen, samen muziek maken, een schilderij maken, een middagje wandelen, een workshop breien geven, eten koken, oppassen, gras maaien, tuinonderhoud, auto wassen, high tea organiseren, een kopje koffie drinken en gezellig kletsen, logeerplek aanbieden, belastingaangifte doen, klusjes enz. Gebruik je fantasie. Ook kinderen mogen een ‘dienst/talent’ aanbieden. Is er iets wat jij leuk vindt om te doen of iets waar jij goed in bent, waar je een ander mee kunt helpen? Doe mee! In de zomer zal na afloop van de erediensten op zondag een talentenbriefje worden uitgedeeld waarop u uw talent kunt aanbieden, met eventueel daarvoor een minimum bedrag. In de hal van beide kerken staat een talentendoos waarin u uw talentenbriefjes kunt aanbieden.

Tijdens de talentenveiling mogen gemeenteleden bieden op uw talent. De hoogste bieder krijgt de talentenkaart, die hij/zij in overleg met u mag verzilveren. De opbrengst van deze talentenveiling zal zijn voor Hans en Gerrie Kasbergen die voor de GZB zijn uitgezonden naar Malawi.

Na deze activiteit start de BBQ. Deze wordt gehouden bij transportbedrijf Van den Heuvel, Schans 41B. Hiervoor kunt u zich opgeven bij Hennie Willemsen. Verdere informatie volgt later.

Print Friendly, PDF & Email