School & Kerkdienst afgelast + advies

In overleg met de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk en de schoolleiding van ’t Kompas en Het Baken is besloten om de ‘School & Kerkdienst’ van aankomende zondag 15 maart  verplaatsen naar een nog nader te bepalen moment verderop in dit jaar. Dit besluit heeft te maken met de adviezen van de GGD en het RIVM rondom het Coronavirus. De ‘School & Kerkdiensten’ worden zeer massaal bezocht en daarin schuilt een risico wat we in deze situatie willen vermijden.

De reguliere diensten van aanstaande zondagochtend en avond (alsmede de dienst op biddag, woensdag 11 maart) zullen wel doorgaan maar daarin vragen we iedereen om zijn/haar eigen verantwoordelijkheid te nemen. Wanneer u, of bijvoorbeeld uw kind, last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts is het advies om de dienst vanuit huis te volgen via de kerktelefoon of het internet.

U kunt de dienst thuis meeluisteren via: www.kerkdienstgemist.nl

U kunt u zich voorstellen dat het ook voor ons als kerkraad een aparte situatie is, we vinden het fijn om elkaar op zondag te ontmoeten tijdens de kerkdienst. Tegelijkertijd willen we ook in alle ernst omgaan met de adviezen die wij vanuit de overheidsinstanties krijgen. Daarom wijzen we u, en dat is ook het advies van de landelijke PKN, op de richtlijnen van de GGD/RIVM.

Naast de al genomen maatregelen zoals het tijdelijk niet schudden van de handen en het collecteren bij de uitgang lijken verdergaande maatregelen voor dit moment niet nodig.