Wijk 1 – Kerkdiensten vanaf juli

We hebben allemaal kunnen vernemen dat het aantal kerkgangers per 1 juli omhoog mag naar 100. Dat is een prachtige vooruitgang, helaas nog niet het ultieme.

De maand juni hebben we kunnen proefdraaien met ons draaiboek van binnenkomst tot aan vertrek uit de kerkzaal aan het einde van de dienst. Voor het gehele protocol verwijs ik naar de website. Onze coördinatoren en koster zullen u hierop wijzen bij binnenkomst van het kerkgebouw. Zonder tegenbericht blijven wij de diensten in de Biesboschkerk houden.

Als kerkenraad hebben wij ons verdiept hoe dat we dit gaan doen. We willen het eenvoudig houden. We hebben er voor gekozen om met het alfabet te gaan werken en daar ons verwachtingspatroon van wie er allemaal komen gaat, in meegenomen. Op basis hiervan zijn we voor de maanden juli tot en met augustus tot onderstaande verdeling gekomen:

• 05 juli 10.00 uur: gezinsdienst: groep 8 kinderen + familie
    05 juli 18.00 uur: gemeenteleden achternaam A t/m G
  • 12 juli 10.00 uur: leden met achternaam H t/m L
    12 juli 18.00 uur: leden met achternaam M t/m S
  • 19 juli 10.00 uur: doopdienst: doopgezinnen + familie
    19 juli 18.00 uur: leden met achternaam T t/m Z
  • 26 juli 10.00 uur: leden met achternaam A t/m G
    26 juli 18.00 uur: leden met achternaam H t/m L
  • 02 aug 10.00 uur: leden met achternaam M t/m S
    02 aug 18.00 uur: leden met achternaam T t/m Z
  • 09 aug 10.00 uur: leden met achternaam H t/m L
    09 aug 18.00 uur: leden met achternaam A t/m G
  • 16 aug 10.00 uur: leden met achternaam T t/m Z
    16 aug 18.00 uur: leden met achternaam M t/m S
  • 23 aug 10.00 uur: leden met achternaam A t/m G
    23 aug 18.00 uur: leden met achternaam H t/m L
  • 30 aug 10.00 uur: leden met achternaam M t/m S
    30 aug 18.00 uur: leden met achternaam T t/m Z

NB: Als u bijvoorbeeld Van den Heuvel heet, dan gaat het om de H van Heuvel, om te kijken voor welke dienst u bent uitgenodigd.”

De diensten van D.V. 5 en 19 juli wil ik eruit lichten, dit zijn speciale diensten waarin specifieke groep/mensen uitgenodigd zijn.

Ik kan mij goed voorstellen dat er mensen zijn die vaker in de diensten willen komen. De avonddiensten zijn in onze gemeente duidelijk minder bezocht en het zou dus heel goed kunnen dat er ruimte is voor u. Wees niet teleurgesteld als het al vol zit. Belangrijk is om de adviezen van de koster en coördinatoren op te volgen zij weten wat nodig is om de kerkzaal op een zo effectief mogelijke wijze in te delen.

Tot slot hoop ik u de komende maanden weer persoonlijk te ontmoeten. De kerk is een gemeenschap die zorgt voor verbinding van onze gemeente. Beeld en geluid zijn de afgelopen periode een prachtig hulpmiddel geweest en heeft waarschijnlijk ook gemeenteleden bereikt die nog niet de vrijmoedigheid hadden om in persoon naar de kerk te komen. Wellicht voelen zij zich nu voldoende verbonden om dit wel te gaan doen, van harte welkom. Waar twee of meer mensen vergaderd zijn daar is Hij aanwezig. Wij zien uit naar uw komst maar ook naar Zijn terugkomst. In Openbaring 22 staat: En de Geest en de Bruid zeggen: Kom! En laat hij die het hoort, zeggen Kom! En laat hij de dorst heeft, komen; en laat hij die wil, het water des levens nemen, voor niets.” Gezegende zondagen toegewenst.

Arie Versluis, voorzitter.